Green Atmosphere of Home KvD by Grosfeld van der Velde Architecten

Grosfeld van der Velde Architecten have designed Home KvD is located in the woods of Teteringen, close to Breda. Essential, from the residents point of view, was to expertise the green environment in a most intense way. A home that feeds in between the trees, giving each and every arbitrary movement a surprising point of view on the forest. The square-shaped volume keeps you, although moving via the building, in continuous get in touch with with the environment. The square, that is partly lifted by piles, embraces an open courtyard on which the entrance is situated. The living rooms are situated on ground zero, the bedrooms are lifted and provided with horizontal orientated windows. The framework, situated on the outside of the creating, are filtering direct incoming sunlight and give a lovely ‘cut out’ view of the forest. They also intensify the sculptural characteristic of the volume. The façade is produced of vertically placed black stained wooden parts. The subtle particulars in mixture with shape and material make the home modern day, but also reserved in it is afforested atmosphere.

Green Environment of House KvD by Grosfeld van der Velde Architecten

House KvD by Grosfeld van der Velde Architecten
Black Exterior of House KvD by Grosfeld van der Velde Architecten
Open View of House KvD by Grosfeld van der Velde Architecten
Interior Design of House KvD by Grosfeld van der Velde Architecten

Be the first to comment

Leave a Reply